Proiecte Porkprod

Proiect 1.2.1.

Maternitatea si hala de tineret au fost incepute in 2010. Calin Musca a accesat un proiect pe Masura 1.2.1. Proiectul este de 2.780.000 de euro, din care nerambursabili – 1.320.000 de euro. "Inca nu am facut dosarele de plati, sunt in curs de implementare. Lucrez la construirea a doua hale noi si modernizez alte doua ca sa inchei tot proiectul. In plus, trebuie sa instalez un FNC nou", spune fermierul.

Hala noua este impartita in cinci compartimente, cu 32 de locuri fiecare. La care se adauga 10 compartimente pentru tineret. ?In toata ferma, vreau sa evit cat mai mult infratirile, ca sa preintampin ranirile.
La noi, practic singura infratire este momentul intarcarii. Atunci ii mut in boxe de cate 30 de purcei. La ingrasatorie, tot 30 de capete sunt intr-o boxa?, spune Calin Musca.
Partea de jos a halei este din beton, pana la 80 de centimetri inaltime.

Peretii sunt construiti in stil sandvici.O parte din pereti sunt din caramida, la cererea celor de la PSI. In fiecare boxa de maternitate si pentru tineret, s-au pus gratare din plastic. Pentru scroafe se folosesc gratare din fonta.
La ingrasatorie, s-au instalat gratare din beton peste tot. Curatenia este impecabila peste tot. Fosa este sub hala. Acolo s-au instalat niste cuve de colectare a dejectiilor, de 65 cm adancime. De aici, dejectiile pleaca gravitational spre laguna de colectare.